American Apple Pie

31 Dic

Hoy último día del año, os traigo una receta típica americana que se suele comer en fiestas. Y es que la excusa de preparar esta tarta fue, una cena con amigos en la que también hubo un pavo relleno involucrado. Todo muy american 😉

Así que el pastel no podía ser otro que un Apple Pie típico americano. Tan típico que no encontré la masa de la base y la tuve que hacer yo 😛 La verdad es que me pareció un pastel bastante fácil de hacer en la receta y me lancé a por él. A mí me pareció un poco demasiado especiado, pero al resto les encantó, así que… ¡otro para repetir!

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Aquí os dejo los pasos para prepararlo 😉

Ingredientes para la masa de la base:

  • 360g de harina de trigo
  • 240g de mantequilla sin sal, en trocitos, y puestos en el congelador al menos 15 minutos antes de usar.
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 cucharaditas de azúcar moreno
  • 6 cucharadas de agua muy fría.

Ingredientes para el relleno de la tarta:

  • 130g de azúcar blanco
  • 3 cucharadas de harina de trigo
  • ¼ de cucharadita de nuez moscada
  • 1/8 de cucharadita de jengibre en polvo
  • ½ cucharadita de canela
  • 8 manzanas verdes grandes (Granny Smith) cortadas en láminas de máximo 1cm de grosor (yo utilicé 6 y me quedé un poco corta… :P)
  • 1 cucharada y media de coñac
  • 1 cucharadita de esencia de vainilla
  • 1 huevo

Preparación:

  1. Usando un procesador de alimentos, mezcla la harina, la sal y el azúcar moreno, hasta que esté todo bien combinado.
  2. Añade la mantequilla fría, y mezcla con el procesador hasta que la mezcla parezca una arena gruesa, pero con pequeños trocitos de mantequilla visibles.
  3. Añade el agua cucharada a cucharada mezclando cada vez, y hasta que veamos que la masa se empieza a juntar. En cuanto puedas pellizcarla y no se separe, estará lista. Y si ves que aún se separa, añádele un poco más de agua y mezcla de nuevo.
  4. Saca la masa de la máquina y divídela en dos partes iguales. Sobre una superficie limpia o un papel de horno, haz dos discos redondos.
  5. Envuélvelos en plástico y déjalos reposar en la nevera como mínimo 2 horas.
  6. Ahora nos ponemos con el relleno.
  7. Ponemos la rejilla del horno en una posición baja, y precaliéntalo a 190ºC
  8. En un bol grande, mezcla el azúcar, la harina y las especias.
  9. Añade las manzanas y mezcla bien para que todos los trozos estén cubiertos de harina.
  10. Luego, añade el coñac y la vainilla y mezcla un poco más.
  11. Saca uno de los discos de masa de la nevera y déjalo reposar a temperatura ambiente unos 5 minutos.
  12. Encima de una superficie un poco enharinada, estira el disco con un rodillo, intentando que la masa no se pegue demasiado.
  13. Coloca con cuidado la masa encima de un molde redondo de 23cm.
  14. Rellena la masa con las manzanas, haciendo una pequeña montaña en el centro (algo que no pude hacer, porqué mi molde era un poco más grande y me faltaron manzana… :_()
  15. Estira el segundo disco de masa, igual que en el primer caso. Luego corta las tiras para crear el efecto trenzado, y ve colocándolos encima de las manzanas. Acuérdate de sellar los bordes con la masa de la base.
  16. Bate el huevo que tenías reservado, y pinta la masa. Luego esparce un poco de azúcar y ponlo en el horno.
  17. Hornea la tarta de manzana hasta que la corteza empiece a dorar, unos 30 minutos. Luego reduce la temperatura a 175ºC y cubre los bordes de la tarta con papel de aluminio si ves que se está dorando demasiado.
  18. Cuando toda la tarta esté bien dorada y veas que el jugo que h sacado la manzana está haciendo burbujias (después de unos 45 minutos aproximadamente), ya puedes sacar la del horno.
  19. Déjala enfriar encima de una rejilla al menos una hora.

Puedes servir la tarta de manzana calentita o fría, y con una bola de vainilla… ¡Deliciosa!

Espero que disfrutéis mucho de esta tarta si la preparáis, y una cosa más… ¡Feliz Año Nuevo!

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Avui, últim dia de l’any, us porto una recepta típica americana que es sol fer per festes. I es que l’excusa de preparar aquest pastí vas ser un sopar amb uns amics en el que també hi havia un gall d’indi farcit involucrat. Tot molt american 😉

Així que el pastís no podia ser un altre que un Apple Pie típic americà. Tant típic que no vaig trobar la massa de la base i la vaig tenir que fer jo 😛 La veritat és que em va semblar un pastís bastant fàcil de fer al llegir la recepta, i em vaig llançar a per ell. Personalment, a mi em va semblar massa especiat, però a la resta els va encantar, així que… un altre per a repetir!

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Aquí us deixo els passos per a preparar-lo 😉

Ingredients per a la massa de la base:

  • 360g de farina
  • 240g de mantega sense sal, a trossets, i posats al congelador al menys 15 minuts abans d’utilitzar-los.
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 culleradetes de sucre ros
  • 6 cullerades d’aigua molt freda.

Ingredients per al farciment del pastís:

  • 130g de sucre blanc
  • 3 cullerades de farina
  • ¼ de culleradeta de nou moscada
  • 1/8 de culleradeta de gingebre en pols
  • ½ culleradeta de canyella en pols
  • 8 pomes verdes grans (Granny Smith) tallades a làmines de màxim 1cm de grossor (jo vaig utilitzar 6, i em vaig quedar una mica curta… :_)
  • 1 cullerada i mitja de conyac
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla
  • 1 ou

Preparació:

  1. Utilitzant un processador d’aliments, barregem la farina, la sal i el sucre ros, fins que estigui tot ben combinat.
  2. Afegeix la mantega freda i barreja amb el processador, fins que la barreja sembli una sorra gruixuda, però amb petits trossos de mantega visibles.
  3. Afegeix l’aigua cullerada a cullerada i barrejant cada cop, fins que vegem que la massa es comença a ajuntar. Quan puguis pessigar-la i no es separi, estarà llesta. I si veus que encara es separa, afegeix-li una mica més d’aigua i barreja un altre cop.
  4. Treu la massa de la màquina i divideix-la en dos parts iguals. Sobre una superfície neta, fes dos discos rodons, embolica’ls amb film transparent i deixa’ls reposar a la nevera com a mínim 2 hores.
  5. Ara ens posem amb el farciment.
  6. Posa la reixeta del forn en una posició baixa, i encén el forn a 190ºC.
  7. En un bol gran, barreja el sucre, la farina i les espècies.
  8. Afegeix les pomes i barreja bé per tal que tots els trossos estiguin ben coberts de farina.
  9. Després afegeix el conyac i la vainilla, i barreja una mica més.
  10. Treu un dels discos de la massa de la nevera, i deixa’l reposar a temperatura ambient uns 5 minuts.
  11. A sobre una superfície una mica enfarinada, estira el disc amb un corró intentant que la massa no s’enganxi massa.
  12. Col·loca la massa estirada sobre un motlle rodó d’uns 23cm.
  13. Posa les pomes a l’interior fent una petita muntanya al centre (algo que no vaig poder fer, perquè el meu motlle era una mica més gran i em van faltar pomes… :_()
  14. Estira el segon disc de massa, igual que en el primer cas. Després talla les tires per crear l’efecte trenat i ves col·locant-los sobre les pomes. Recorda de segellar els cantons amb la massa de la base.
  15. Bat l’ou que tenies reservat, i pinta la massa. Després tira per sobre una mica de sucre i posa’l al forn.
  16. Forneja el pastís de poma fins que la vegi que començar a daurar-se, uns 30 minuts. Després redueix la temperatura a 175ºC i cobreix els cantons del pastís amb paper d’alumini si veus que s’estan torrant massa.
  17. Quan el pastís estigui ben torradet i vegis que el suc que ha tret la poma està fent bombolletes (després d’un 45 minuts aproximadament), ja pots treure’l del forn.
  18. Deixa’l refredar sobre una reixeta com a mínim una hora.

Pots servir-lo semi calent o fred, i amb una bola de vainilla… Deliciós!

Espero que gaudiu molt del pastisset si el feu, i també… que tingueu una molt bona entrada d’any! Feliç Any Nou! 🙂

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