Mousse de limón navideño

30 Dic

Con las comilonas de estos días… ¿no os apetece un postre ligero? Pues esto mismo fue lo que pensé yo el día de San Esteban, y es que después de estar dos días comiendo, el tercero me apetecía un postre rico pero ligero. Así que como este día lo celebramos en casa y la de los postres soy yo, decidí preparar un mousse de limón. Fácil, rico, y ligero.

mousse de limon

Os dejo aquí la receta, por si os animáis a prepararlo 😉

Ingredientes para la base de bizcocho:

  • 4 huevos
  • 120g de azúcar
  • 60g de harina
  • 1 sobre de levadura química
  • 1 cucharada sopera de aceite de oliva

Preparación:

  1. Se separan las claras de las yemas.
  2. Ponemos las claras a punto de nieve y vamos añadiendo el azúcar poco a poco.
  3. Después añadimos las yemas y el aceite sin dejar de batir.
  4. Y finalmente añadimos la harina y la levadura.
  5. En una bandeja de horno, ponemos papel para horno y se rocía con spray desmoldante también. Extendemos la masa que hemos preparado y la ponemos en el horno a 170ºC hasta que veamos que se ha dorado un poco, unos 10 minutos.
  6. Cuando ya esté hecha, la sacamos el horno y dejamos enfriar.
  7. Luego cortamos según el molde desmoldable que vayamos a utilizar para la mousse.

Ingredientes para la mousse:

  • 400ml de nata para montar
  • 200g de queso crema
  • 120g de azúcar
  • 5 hojas de gelatina
  • 140ml de zumo de limón

Preparación:

  1. En un bol o plato hondo, poner a hidratar la gelatina en agua fría.
  2. Luego, montar la nata con la mitad del azúcar y reservar en la nevera.
  3. En un bol, batir con la varillas el queso crema, hasta que no queden grumillos.
  4. Luego calentar el zumo de limón con la mitad del azúcar restante. Cuando esté caliente, retirar del fuego, añadir la gelatina escurrida, y mezclar hasta que se deshaga completamente. Dejar templar.
  5. Añadir el zumo de limón templado al queso crema batido, y mezclar bien, hasta que esté bien incorporado.
  6. Luego, sacar la nata montada de la nevera, y mezclar con el queso con movimientos envolventes, intentando que no se baje la nata.
  7. Verter sobre la base de bizcocho, y dejar en la nevera un mínimo de 3 horas.

Ingredientes para el espejo de limón:

  • 110ml de zumo de limón
  • 6 cucharadas de azúcar
  • 2 hojas de gelatina
  • Un poco de colorante alimenticio amarillo

Preparación:

  1. Hidratar la gelatina en agua fría en un bol o un plato hondo.
  2. En un cazo, poner la mitad del zumo de limón con el azúcar, y calentar hasta que el azúcar se deshaga completamente.
  3. Luego, retirar del fuego, añadir la gelatina escurrida y remover hasta que esté totalmente deshecha. Añadir también el resto del zumo de limón y el colorante amarillo.
  4. Dejar enfriar lo máximo posible, y después, verter sobre la mousse con cuidado. Dejar en la nevera de un día para otro, o bien, un mínimo de 4 horas.

mousse de limón corte

Aunque parezca que sea algo muy complicado, si lo probáis ya veréis que no lo es, y además, al ser una mousse más ácida que dulce, ¡gusta a todo el mundo!

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Amb els dinars i sopar d’aquests dies… no us ve més de gust un postre lleuger? Doncs això mateix va ser el que vaig pensar jo el dia de Sant Esteve, i es que després d’estar dos dies menjant, el tercer em venia de gust un postre bo però lleuger. Així que com que aquest dia el celebrem a casa i la dels postres sóc jo, vaig decidir preparar una mousse de llimona. Fàcil, bona i lleugera.

mousse de limon

Us deixo aquí la recepta, per si us animeu a preparar-lo 😉

Ingredients per a la base:

  • 4 ous
  • 120 gr de sucre
  • 60 gr de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 1 cullerada sopera d’oli

Preparació:

  1. Es separen les clares dels rovells.
  2. Posem les clares a punt de neu, i s’afegeix el sucre poc a poc.
  3. Després s’afegeix les clares dels rovells i l’oli sense deixar de batre.
  4. I finalment afegirem la farina i el llevat.
  5. En una safata de forn, es posa paper de forn i es munta amb mantega també. Hi estenem la massa i la posem al forn. A temperatura mitjana.
  6. Es deixa que es faci entre un 5 o 10 minuts, depenent del forn. Ha d’estar fet, però no torrat, perquè sinó no podrem enrotllar la massa.
  7. Quan ja està fet, la traiem del forn, i la deixem refredar.
  8. Després tallem el briox segons el motlle desmotllable que utilitzarem per la mousse, i el col·loquem dins del motlle.

Ingredients per la mousse:

  • 400ml de nata per muntar
  • 200g de formatge crema
  • 120g de sucre
  • 5 fulles de gelatina
  • 140ml de suc de llimona

Preparació de la mousse:

  1. En un bol o un plat fondo, posem a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  2. Després, muntem la nata amb la meitat del sucre i reservem a la nevera.
  3. En un bol, batem amb les varetes el formatge, fins que no quedin grumolls.
  4. Després escalfem el suc de llimona amb la meitat del sucre restant. Quan estigui calent, retirem del foc, afegim la gelatina escorreguda i barregem fins que es desfasi completament. Deixem temperar.
  5. Afegim el suc de llimona al formatge, i barregem bé, fins que estigui ben incorporat tot.
  6. Després, traiem la nata de la nevera i barregem amb el formatge amb moviments suaus, intentant que no es baixi la nata.
  7. Aboquem la barreja sobre la base del brioix, i deixem a la nevera un mínim de 3 hores.

Ingredients per al mirall de llimona:

  • 110ml de suc de llimona
  • 6 cullerades de sucre
  • 2 fulles de gelatina
  • Una mica de colorant alimentari groc

Preparació del mirall de llimona:

  1. Hidratem la gelatina en aigua freda, en un bol o plat fondo.
  2. En un caçó, posem la meitat del suc de llimona i el sucre, i escalfem fins que el sucre s’hagi desfet completament.
  3. Després retirem del foc, afegim la gelatina escorreguda i removem fins que estigui totalment desfeta. Afegim també la resta del suc de llimona i el colorant groc.
  4. Deixem refredar el màxim possible, i després, aboquem sobre la mousse amb compte. Deixem a la nevera d’un dia per l’altre o bé, un mínim de 4 hores.

mousse de limón corte

Encara que sembli algo molt complicat, si ho proveu ja veure com no ho és, i a més, al ser una mousse més àcida que dolça, li agrada a tot el món!

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