Coca de hojaldre de manzana y crema

14 Ene

¡Hola!

Me levanté este domingo tarde y mi madre se le ocurrió que podría hacer un pastelito de manzana con la pasta de hojaldre que tenía en la nevera…

¡Y aquí lo tenéis!

Pastis de poma amb pasta de full

Yo no lo probé, lo probaron los compañeros de trabajo de mi hermana y me han dicho que estaba muy rico. ¡Qué bien que gusten estos pasteles de última hora! 🙂

Pastel de manzana con crema y hojaldre

Ingredientes

  • Una masa de hojaldre
  • 3 yemas de huevo
  • 1 ramita de canela
  • Piel de medio limón
  • 500ml de leche
  • 1 cucharada y media de maicena
  • 150g de azúcar
  • 2 manzanas
  • Un poco de agua
  • Canela el polvo

Preparación:

  1. Estirad un poco la masa de hojaldre para que sea un poco más fina, y ponedla en un molde con papel de hornear. Pincháis un poco la masa.
  2. La ponéis en el horno a 170ºC durante unos 15 minutos tapada con papel de aluminio y encima una legumbre seca para que no se levante. Una vez hayan pasado estos 15 minutos, retiramos del horno.
  3. Para hacer la crema, poned a calentar la leche con la canela y el limón.
  4. A parte, mezclar bien las yemas, el azúcar y la maicena.
  5. Cuando la leche hierva, la retiráis del fuego, quitáis la canela y el limón, y tiráis la mezcla de las yemas mientras vais mezclando con una cuchara de madera.
  6. Cuando se haya deshecho, podéis volver a ponerlo al fuego, y sin dejar de remover, os esperáis hasta que vuelva a hervir y veáis que ha cogido un poco de consistencia.
  7. Cuando hierva, la retiráis del fuego y dejáis que se enfríe un poco.
  8. Cortáis las manzanas en tiras finas y las ponéis en el microondas con 4 cucharadas generosas de azúcar y un poco de agua, hasta que estén tiernas.
  9. Cuando esté todo hecho, la masa, la crema y las manzanas, es momento de montar el pastel.
  10. Ponéis en la base de la masa un poco de crema, luego una capa de manzanas, luego ponéis el resto de la crema y para terminar la manzana por encima.
  11. Espolvoreáis canela en polvo según vuestro gusto.
  12. Ponéis el pastel en el horno previamente calentado a 180ºC, durante aproximadamente 30 minutos, o hasta que veáis que se ha tostado el hojaldre y la crema ha subido un poco.
  13. Dejáis enfriar en una rejilla… ¡Y a comer! 🙂

————————————————————————————————————————————————–

Hola!

Em vaig aixecar el diumenge tard i a la meva mare se li va ocórrer que podria fer un pastisset de poma amb la pasta de full que tenia a la nevera…

I aquí el teniu! 😉

Pastis de poma amb pasta de full

Jo no el vaig tastar, el van tastar els companys de feina de la meva germana i em van dir que estava molt bo. Que bé que agradin els pastissos d’última hora! 😉

Pastís de poma amb crema i pasta de full

Ingredients:

  • Una pasta de full
  • 3 rovells d’ou
  • 1 branqueta de canyella
  • Pell de mitja llimona
  • 500ml de llet
  • 1 cullerada i mitja de maicena
  • 150g de sucre
  • 2 pomes
  • Una mica d’aigua
  • Canyella en pols

Preparació:

  1. Estireu una mica la massa de pasta de full perquè sigui una mica més primeta i la poseu al motlle amb paper de forn, i la punxeu una mica.
  2. La poseu al forn a 170ºC durant uns 15minuts tapada amb paper d’alumini i un cigrons o mongetes seques a sobre perquè no pugi. Retireu del forn.
  3. Per fer la crema, poseu a escalfar la llet amb la canyella i llimona.
  4. A part, barregeu bé els rovells d’ou, la maicena i el sucre.
  5. Quan la llet bulli, la retireu del foc, traieu la canyella i la llimona, i hi aboqueu la barreja del rovells d’ou remenant amb una cullera de fusta.
  6. Quan ja s’hagi desfet, podeu tornar a posar-ho tot al foc, i sense deixar de remenar us espereu fins que bulli.
  7. Quan bulli, veureu que ja ha agafat consistència, i ja podeu retirar-la del foc i deixar-la refredar.
  8. Talleu les pomes finetes i les poseu al microones amb 4 cullerades de sucre i una mica d’aigua, fins que estiguin tovetes.
  9. Quan ho tingueu tot fet, la massa de pasta de full, la crema i les pomes, poseu a la base de la pasta de full una mica de crema, i una primera capa de poma, després poseu-hi la resta de la crema i per sobre la resta de la poma.
  10. Finalment, abans de posar-ho al forn, que ha d’estar prèviament escalfat a 180ºC, i tireu per sobre canyella en pols al vostre gust.
  11. Ho poseu al forn durant aproximadament uns 30 minuts, o fins que vegeu que s’ha torrat la pasta de full i la crema ha pujat.
  12. Deixeu refredar el pastís en una reixeta i… a menjar! 🙂
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Una respuesta to “Coca de hojaldre de manzana y crema”

  1. Administrador mayo 27, 2015 a 10:48 am #

    Reblogged this on Celler-Adocse.

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