Tiramisú

15 Oct

En mi casa son todos muy cafeteros pero a mí no me gusta nada el café, pero no sé por qué hacía tiempo que rondaba en mi cabeza hacer un pastel de café típico y tópico, que a no me gustaría nada a mí, pero que a ellos les encantaría…

tiramisu2

Al final, este fin de semana me decidí: he preparado un tiramisú para la familia… ¡Y ha sido todo un éxito!

tiramisu1

Hacer tiramisú es muy fácil, y en general suele gustar  bastante. Esta receta en concreto, si no te gusta el café, no te encantará, pero podrás soportar comértelo… ¡Que ya es mucho! 😀 La receta me la ha hecho llegar una amiga mía que la vió en Directo al Paladar, un blog de cocina con un montón de recetas increíbles y muy bien explicadas.

Así que, aquí tenéis la receta:

  • Ingredientes:
  • 2 claras de huevo
  • 4 yemas
  • 100g de azúcar
  • 400g de mascarpone
  • 200g de bizcochos de soletilla
  • 175ml de café
  • 200g de chocolate negro (para rallar)
  • Cacao (opcional)

Preparación:

  1. Primero, preparamos el café y lo dejamos enfriar. En la receta original pone que el café debe ser fuerte, pero esto va a gustos, así que yo lo hice con uno de la Nespresso, el Arpeggio, que es fuerte pero no el más fuerte tampoco.
  2. Después montamos las claras de huevo a punto de nieve con la batidora y reservamos
  3. En otro bol, batimos las yemas y el azúcar hasta que tenga una consistencia espumosa.
  4. Cuando las yemas y el azúcar estén al punto, vamos añadiendo el mascarpone, poco a poco, i seguimos batiendo.
  5. Finalmente, le añadimos las claras y con una cuchara, de arriba abajo, mezclamos bien.
  6. Añadimos al café ya frio un poco de licor de café si tenemos u otro licor que os guste combinar con el café. Yo le puse un poco de Baileys.
  7. En un molde, que suele ser rectangular, ponemos una capa de bizcochos remojados con el café. No los mojéis mucho, solamente por los bordes, dejando el centro seco. No os preocupéis que ya se irán mojando cuando reposen.
  8. Después cubrimos con una capa de mascarpone, y rallamos encima chocolate negro al gusto.
  9. Repetimos la acción de la capa de bizcochos, y otra de mascarpone, y para terminar podéis optar por poner cacao por encima o bien, ponerle chocolate rallado.
  10. Después lo ponéis en la nevera, ¡y preparado para comer el día siguiente!

¡Buen provecho!

¡Ah! ¡Y también hice unos merenguitos para acompañar! 🙂

  merengues2baixa

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A casa meva són tots molt cafeteros però a mi no m’agrada gens el café, i hi havia un pastís que feia temps que em rondava pel cap de fer, però no hi havia manera que em decidís a fer-lo, perquè sabia que no m’entusiasmaria…

Al final, aquest cap de setmana m’he decidit: he preparat tiramisú per la família… i ha estat un èxit!

tiramisu2

Fer un tiramisú és molt fàcil, i en general sol agradar bastant. Aquesta recepta en concret, si no t’agrada el cafè, no t’encantarà, però suportaràs menjar-te’l, que ja és molt! 😀 La recepta me l’ha fet arribar una amiga meva, que la va treure de Directo al Paladar, un blog de cuina amb un munt de receptes increïbles i molt ben explicat!

tiramisu1

Aquí teniu la recepta!

Ingredients:

  • 2 clares d’ou
  • 4 rovells
  • 100g de sucre
  • 400g de mascarpone
  • 200g de ‘bizcochos de soletilla’
  • 175ml de cafè
  • 200g de xocolata negra (per ratllar)
  • Cacau (per posar per sobre, però és opcional)

Preparació:

  1. Primer, preparem el cafè  i el deixem refredar. A la recepta original, posa que el cafè sigui ben fort, però això va a gustos, jo n’hi vaig fer un de la Nespresso, l’Arpeggio, que es fortet però que no és dels més forts, tampoc.
  2. Després, muntem les clares d’ou a punt de neu amb la batedora i reservem.
  3. En un altre bol, batem els rovells i el sucre fins que tingui una consistència espumosa.
  4. Quan els rovells i el sucre estiguin al punt (espumosos i blanquinosos), anem afegint el mascarpone poc a poc i seguim batent.
  5. Finalment li afegim les clares, i amb una cullera, de dalt a baix, mesclem bé.
  6. Afegim al cafè ja fred una mica de licor de cafè si en tenim, o algun licor que us agradi amb el cafè, com que serà una miqueta gairebé no es notarà. Jo hi vaig afegir Baileys, perquè així em suavitzava una mica el sabor del cafè.
  7. En un motlle, que sol ser rectangular, posem una capa de brioxets mullats amb el café. No els mulleu molt, que després ja s’aniran mullant quan estiguin al motlle. Lo millor es mullar-los bé per les cantonades i deixar el centre sec.
  8. Després cobrim amb una capa de la crema de mascarpone, i ratllem sobre xocolata negra al gust.
  9. Fem un altre cop lo de la capa de brioxos, i una altra capa de mascarpone, i per acabar podeu optar per lo típic i posar una mica de cacau per sobre, o bé acabar-lo amb xocolata ratllat.
  10. Després ho poseu a la nevera, i per menjar el dia següent! Diuen que amb 3 hores ja n’hi ha prou, però també m’han dit que lo millor es fer-lo inclús un parell de dies abans, perquè així els brioxets queden ben amerats de cafè i de la crema de mascarpone.

Bon profit!

Ah! I també vaig fer uns merenguets per acompanyar! 😉

  • merengues2baixa
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7 comentarios to “Tiramisú”

  1. Maria octubre 15, 2013 a 2:35 pm #

    A tls tenim el campio de no se quin any de tiramissu! Laltre dia vaig anar a menjar al seu restaurant!! El proper any thi presentes tu i segur que guanyes!!!

    • strawberryann octubre 15, 2013 a 2:55 pm #

      Jajajaja! Que jo sóc una principiant Maria!! 🙂 Us l’hauré de fer a vosaltres també per veure si us agrada tant com a la family! 😉

      • Maria octubre 15, 2013 a 3:38 pm #

        Neeee! Principiant molt aplicada!

  2. lirioscake octubre 15, 2013 a 2:40 pm #

    Qué ricoooooo! Y los merengues… mmm me encanta!

  3. Loli Jackson octubre 17, 2013 a 10:28 pm #

    Oh my God!!

    M’encanta el tiramisu!

  4. Administrador junio 3, 2015 a 10:52 am #

    Reblogged this on Celler-Adocse.

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