Bizcocho de Yemas

7 Jun

El otro día preparé merengues de azúcar y coco, y me sobraron un montón de yemas. Como no quería tirarlas, y al día siguiente tenía una visita familiar, pensé en preparar un pastel lo más fácil y rápido posible utilizando las yemas.

Busqué por internet y encontré un bizcocho que parecía ideal para lo que yo quería, y la verdad es que no me decepcionó. Muy rico y muy fácil de hacer 😉

rovells

Ingredientes:

  • 200g de azúcar
  • 6 yemas de huevo
  • ½ taza de agua bien caliente
  • Ralladura de piel de naranja (opcional)
  • 2 cucharadas de zumo de naranja
  • 200g de harina
  • Un poco de sal
  • 3 cucharadas de levadura en polvo
  • 1 cucharadita de extracto vainilla (opcional)

Preparación:

  1. Encendemos el horno a 170ºC.
  2. En un bol, ponemos las yemas i las batimos hasta que se aclaren un poco.
  3. Vamos incorporando poco a poco el azúcar sin dejar de batir.
  4. Agregamos el agua hirviendo, también sin dejar de batir, así como la ralladura de naranja, la vainilla y el zumo de naranja.
  5. En un bol aparte, tamizaremos la sal, la harina y la levadura en polvo.
  6. Luego, iremos echando la harina poco a poco a la mezcla de yemas e iremos mezclando con una cuchara de madera con movimientos circulares.
  7. Preparad el molde con spray desmoldable, y tiráis la masa dentro. Lo ponéis en el horno a 170ºC durante aproximadamente 40 minutos o hasta que el pastel se haya dorado y al clavarle un pincho, este salga limpio.
  8. Lo sacáis del horno, lo dejáis en el molde uno 10 minutos, y luego lo desmoldáis i dejáis que se termine de enfriar en una rejilla.

¡Listo! 😉

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L’altre dia vaig fer merengues de sucre i de coco, i em van sobrar un munt de rovells. Com que no volia llençar-los i havia d’anar a veure la tieta del meu pare, vaig decidir fer un pastís, però volia que fos fàcil, ràpid i com un pa de pessic, ja que havia d’estar unes quantes hores fora de la nevera i no volia que es fes malbé. Així que buscant per internet vaig trobar una recepta, la vaig provar de fer i… un èxit! 🙂

rovells

Estava molt bo i va ser molt fàcil de fer, així que ja sabeu, si feu alguna cosa i us sobren un munt de rovells com a mi, proveu-lo! 😉

Ingredients:

  • 200gr de sucre
  • 6 rovells d’ou
  • ½ tassa d’aigua ben calenta
  • Ratlladura de pell de taronja (opcional)
  • 2 cullerades de suc de taronja
  • 200gr de farina
  • Una mica de sal
  • 3 cullerades de llevat
  • 1 culleradeta de vainilla (opcional)

Preparació:

  1. En un bol posem els rovells i les batem, manualment o amb la batedora, però han d’augmentar una mica i s’han d’aclarir.
  2. Després anirem incorporant poc a poc el sucre sense deixar de batre. També agregarem l’aigua bullint, la ratlladura de taronja (jo no n’hi vaig posar), la vainilla (tampoc n’hi vaig posar perquè se m’havia acabat fent galetones) i el suc de taronja. I ho seguirem batent una mica més.
  3. Apart, barrejarem la farina, la sal i el llevat en pols, el tamisarem, i l’anirem afegint a la barreja amb una cullera de fusta i amb moviments circulars, amb compte.
  4. Poseu mantega a les parets d’un motlle i afegiu la massa. Ara toca posar-lo al forn a 170º (prèviament precalentat) i més o menys durant uns 40 minuts, o fins que el pastís s’hagi dorat prou i estigui fet per dins. (Podeu clavar-li un palet i quan surti net ja estarà fet)
  5. El deixeu refredar i us el podeu menjar sense decorar o decorat amb el que vulgueu, jo li vaig posar Nocilla i uns sprinkles i llestos! 🙂
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Una respuesta to “Bizcocho de Yemas”

  1. Administrador junio 5, 2015 a 4:57 pm #

    Reblogged this on Celler-Adocse.

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