Torta de Reyes

1 Feb

Otro postre típico de fiestas que preparé en estos días fue la Torta de Reyes. A mí me encanta y por eso que intentar prepararla, y porque en las pastelerías cuesta un ojo de la cara. Así que, ¡a por todas!

Tortell de ReisLo cierto es que aunque tenga muy buena pinta, la masa no subió lo que debía y estaba demasiado apretada, pero bueno que para ser la primera vez, ¡no está tan mal!

Aquí tenéis la receta que seguí 😉

Ingredientes:

Para la primera pasta (pasta madre):

  • 10g de levadura de panadería
  • 75g de harina
  • 35cl de agua o leche

Para la segunda pasta:

  • 20g de mantequilla
  • 35g de azúcar
  • 1 huevo
  • 250g de harina
  • Un poco de harina
  • Ralladura de naranja o limón
  • 65g de agua (que no la pondremos de golpe, reservaremos por si la harina admite más o menos)

Para el mazapán:

  • 150g de polvo de almendra
  • 150g de azúcar
  • Agua (la necesaria, se debe poner poco a poco)
  • Para la guarnición:
  • Frutas confitadas
  • 10g de azúcar esponjado

Preparación:

Masa madre (1a parte)

  1. En un bol deshacemos la levadura con el agua o la leche tibia y la dejamos reposar 10 minutos.
  2. Añadimos la harina y mezclamos hasta que la masa sea homogénea y elástica (también tendréis que trabajarla un poco con las manos también).
  3. Tapad la masa dentro del mismo bol con un trapo de cocina, y dejarla reposar en un sitio sin corriente (yo lo dejé dentro del horno), hasta que doble su volumen, entre 20 y 30 minutos (depende de la temperatura de la habitación).

Mazapán

  1. Mientras, prepararemos el mazapán. En un bol, mezclamos el polvo de almendra y el azúcar. Y luego vamos añadiendo agua y vamos amasando, hasta que esté lo suficientemente blanda para que no se rompa y se pueda hacer un rulo.

2a massa

  1. En un bol grande ponemos el azúcar, la sal, la mantequilla (a temperatura ambiente), la ralladura de limón y naranja y el agua, para que se deshaga bien la sal y el azúcar.
  2. Le añadimos el huevo, que lo podemos tener previamente batido y también le añadimos la harina.
  3. Amasamos la masa hasta que quede bien elástica, y le añadimos la primera masa (la masa madre que teníamos subiendo en el horno) que ya habrá doblado su volumen.
  4. Volvemos a amasar un buen rato. Para saber si está suficientemente amasada, coged un poco de masa y estiradla con las manos, si no se rompe quiere decir que ya la tenemos preparada.
  5. Ahora estiramos sobre el mármol haciendo un churro con la ayuda del rodillo.
  6. Colocaremos el mazapán encima en la parte central y lo cubriremos en la masa, de forma que quede la masa bien rellena.
  7. Lo pintamos con huevo batido y ahora toca dejarlo fermentar. Tapado con un trapo y en un lugar que no pase corriente, lo dejáis aproximadamente dos horas o hasta que doble el volumen.
  8. Una vez ya haya subido de volumen, le ponéis las frutas confitadas, lo volvéis a pintar con huevo batido y le esparcís el azúcar esponjado.
  9. Lo ponéis en el horno unos 20 minutos a 230ºC con el horno previamente calentado, hasta que esté doradito.

Tortell Reis amb coronaYa lo veis, es una receta entretenida, pero a la vez nada difícil. Así que, el año que viene, ¡ya sabéis! 😉

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Un altre postre típic de les festes i que vaig provar per primer cop, va ser el Tortell de Reis. Personalment, a mi m’encanta 🙂 i per això el volia provar de fer, ja que em pensava que no era tan complicat i a les pastisseries, si el vols amb massapà a dins, et costa un ull de la cara. Així, que, com que aquest any ha estat l’any de provar coses noves, m’hi vaig atrevir, i al final… el resultat va ser força bo! ^^

Tortell de Reis

La veritat es que pel meu gust la massa em va quedar una mica apretada així que segur que em va faltar amassar o deixar reposar una miqueta, però el resultat va ser bo de veritat. La propera vegada que el faci, segurament a més del massapà hi posaré una capeta de crema o trufa, o potser el provo justament a fer de nata o trufa… ja veurem l’any que ve! El que si sé segur, es que no penso comprar més Tortells de Reis fora, perquè no és gens difícil i tampoc gens car de fer.

Apa doncs, aquí teniu la recepta.
Ingredients:
Per la primer pasta (pasta mare):

  • 10 gr de llevat de forner
  • 75 gr de farina
  • 35 ccl d’aigua o llet

Per la segona pasta:

  • 20 g de mantega
  • 35 g de sucre
  • 1 ou
  • 250 g de farina
  • Un polsim de sal
  • Ratlladura de taronja i/o llimona
  • 65 g d’aigua (que no la posarem de cop, en reservarem per si la farina n’admet més o menys)

Pel massapà:

  • 150 g de pols d’ametlla
  • 150 de sucre
  • Aigua (la necessària, s’ha d’anar posant de mica en mica)

Per la guarnició:

  • Fruites confitades
  • 10 g de sucre esponjat

Preparació:
Massa mare (1a part)

  1. En bol desfem el llevat amb l’aigua o la llet tèbia. I es deixa reposar uns 10 minuts
  2. S’hi afegeix la farina i es remena fins que la massa sigui homogènia i elàstica (Caldrà que la treballeu una mica amb les mans també)
  3. Es tapa la massa dins dels mateix bol amb un drap de cuina, i es deixa reposar en un lloc sense corrent (Jo el vaig deixar dins del forn), fins que dobli el seu volum, entre 20 i 30 minuts.

Massapà

  1. Mentrestant, prepararem el massapà. És molt fàcil, mesclem la pols d’ametlla amb el sucre.
  2. Quan estiguin ben barrejat i anem afegint aigua i anem amassant, fins que la massa sigui prou tova perquè no es trenqui i es pugui fer un rul•lo.

Segona massa (2a part)

  1. En un bol gran hi posem el sucre, la sal, la mantega (a temperatura ambient), la ratlladura de llimona i taronja i l’aigua, perquè que es desfacin bé la sal i el sucre.
  2. Hi afegim l’ou, que el podem tenir prèviament batut, i també hi afegim la farina.
  3. Amassem la massa fins que quedi ben elàstica, i hi afegim la 1a massa (la massa mare que teníem al forn) que ja haurà doblat el volum.
  4. Tornem a amassar una estona. Per saber si està prou amassada, agafeu una mica de massa i estireu-la amb les mans, si no es trenca vol dir que ja la tenim.
  5. Ara l’estirem sobre el marbre tot fen un xurro amb l’ajuda del corró.
  6. Hi col•loquem el massapà a sobre i el cobrim amb la massa. Ens ha de quedar el massapà a dins, ben farcit.
  7. El pintem amb un batut i ara toca deixar-lo fermentar. Tapat amb un drap i en un lloc que no hi hagi corrent, com el forn, el deixeu durant unes dues hores. Fins que dobli el volum.
  8. Un cop ja ha passat el temps i ha pujat el volum, hi poseu les fruites confitades i el tornem a pintar amb ou. Li tirem per sobre el sucre esponjat i cap el forn, uns 20 minuts a 230º amb el forn preescalfat. Fins que estigui doradet però sense passar-se.

Tortell Reis amb corona

Ja veureu, és entretingut però no és gens difícil. L’any que ve, ja sabeu! 😉

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Una respuesta to “Torta de Reyes”

  1. Administrador junio 2, 2015 a 11:40 am #

    Reblogged this on Celler-Adocse.

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