Coca de crema Royal y frutas del tiempo

31 Jul

Avui us parlo d’uns dels pastissos que més repeteixo a casa per petició de la meva família 😀 No sé si és perquè és molt fàcil de fer, o perquè és molt fresquet o perquè realment està molt bo, però de tant en tant quan venen convidats a casa, aquesta és la primera proposta que discutim per postres.

Així que, aquí teniu la recepta del pastís de crema i fruites del temps amb pasta de full que faig! Espero que us agradi 😉

Ingredients:

  • 1 sobre de crema catalana Royal
  • 1 branqueta de canella
  • La pell d’una llimona
  • 1 base de pastís de pasta de full
  • Fruita del temps
  • 1 sobre de gelatina neutra
  • 3 o 4 cullerades de sucre glaç

Preparació:

  1. Forra un motlle per pastís amb la pasta de full i púnxala amb una forquilla. Cobreix-la amb paper d’alumini i posa-l’hi per sobre unes quantes llegums seques (això es fa perquè quan s’estigui coent al forn no s’infli la pasta). Posa-ho al forn, precalentat a 210ºC, durant 15 minuts. Retira el paper i les llegums, i continua la cocció uns 10 minuts més. Quan estigui  feta, retira la pasta del forn i deixa-la refredar sobre una reixeta.
  2. Per fer la crema, tens dues opcions o bé fer-la des de 0, que segur quedarà molt bona però necessites més estona, o bé fer com jo, utilitzar el preparat de crema catalana de la Royal que queda prou bo i es molt fàcil de fer. Ara ho dic de memòria, però crec recordar que es necessita 250ml de llet per desfer el contingut del sobre, i mentrestant, has de posar en una olla 500ml de llet amb la canyella i la pell de llimona fins que bulli. Un cop bulli, es retira la canyella i la pell de llimona, es posa el sobre que prèviament em barrejat amb la llet i es deixa fer xup-xup una miqueta, mentre es va removent amb una cullera de fusta i ja està tot ben mesclat. Jo, de totes maneres, ara no acostumo a fer la crema amb llet, sinó amb nata per cuinar, d’aquesta que és per muntar, ja que em queda més espessa, i per fer el pastís ja m’interessa que sigui així, i a més, no hi poso tanta quantitat (de líquid vull dir :D), ja que algun cop he seguit totalment les instruccions i m’ha quedat una crema super líquida, i tampoc interessa. Bé, un cop ja ho està tot ben barrejat, es retira del foc i es deixa refredar.
  3. Ara toca tallar la fruita, en el pastís de la foto vaig utilitzar 3 kiwis i mig, ¾ de poma, i uns 100 g de gerds, però també n’he fet amb pinya, plàtan, cireres, taronja…, això va al gust de cadascú 🙂
  4. Quan ja estigui tot fet, la crema potser ja no estarà tan calenta i ja es pot distribuir sobre la pasta de full. Després hi poses les fruites, i ho deixes a la nevera.
  5. Per últim, toca fer la cobertura amb la gelatina neutra i el sucre perquè quedi brillant i bonic. Poses en un potet una mica d’aigua (entre 8 y 10 cullerades), la gelatina i bastant sucre amb pols (la gelatina neutra queda molt amarga sinó… 😉 ), ho barreges amb una cullereta i deixes reposar. Després ho calentes al bany Maria sense deixar de remoure fins que la gelatina i el sucre s’hagin desfet completament. Ara, sense treure el pot de l’aigua calenta, agafes el pastís de la nevera, i amb un pinzell d’aquells de silicona, vas pinzellant la fruita amb la gelatina. Un cop estigui tot cobert, ho tornes a posar a la nevera, i quan estigui fred… A menjar!!!

Oooh! Però que bo!! 😉

Anuncios

2 comentarios to “Coca de crema Royal y frutas del tiempo”

  1. Inés Lorenzo (@Ines_Lorenzo) agosto 22, 2012 a 10:46 am #

    Prova de canviar la crema catalana aquesta per crema de formatge (ja t’en passaré la recepta). Queda igual d’espesa, i amb bastant cos, però és molt més suau i combina millor amb la fruita.

    • strawberryann agosto 22, 2012 a 10:51 am #

      Uooo!!! Crema de formatge!!!! 🙂 Vaig fer-n’hi per unes cupcakes aquest cap de setmana i estava deliciosa! Ja em passaràs la recepta!! ptonets!**

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

pasaencasa.wordpress.com/

Te esperamos en Instagram: @platonvegano!

El conejo negro

La historia de un conejo negro

Ablet Gustro

Gastronomic And Cultural Advisor Marketing Techniques

Flow en la Cocina

Múltiples recetas de platos y postres caseros

Entre El Comal Y La Olla

Una aventura culinaria

La cocina diminuta

Recetas para hacer felices a un monstruito celíaco y a una fierecilla

Estamos en espaidaruma.cat

¡Nos hemos mudado! Visítanos en espaidaruma.cat

Palabra de Risto

Sitio Oficial de Risto Mejide

La Cocina Divertida

Recetas de cocina y fotos de recetas paso a paso

KOREKARA JAPON

Para el Japón de ahora en adelante

chicuqui

Galletas decoradas

Becoming Pappy

a father of adopted children...

Improvisant receptes

El goig de cuinar

Dolce Forno di Ros

Recetas fáciles de repostería.

Pixiecuina

Receptes de cuina fàcils i per a quedar bé!

Les putes receptes de la iaia

Aprèn a cuinar d'una puta vegada

Natalia y sus Tartas

Decoracion de tartas, galletas, cupcakes y cake pops

A %d blogueros les gusta esto: